Onderstaande reviews zijn overgenomen vanuit directe inzendingen als marktplaats.

Een absolute topper...

Afgelopen juni hebben we drie weken rondgetrokken door Noord Friesland met de Doerak PAV 950. Een heerlijk ruime boot voor twee personen. De boot verkeerde in uitstekende conditie. Alles werkte, was schoon en stond strak in de lak. Een absolute topper op deze boot vonden wij de warme buiten douche! Gerard was de hele vakantie bereikbaar en stond ons steeds vriendelijk en behulpzaam te woord. Zeker voor herhaling vatbaar!


Lies en Chaim uit Amstelveen

Het ontbrak ons aan niets

Wij hebben genoten van onze week varen met de Doerak ‘De Goede Hoop’, begin september 2019. Het was een prettig hanteerbare boot voor ons tweetjes en zelfs toen in het weekend 4 volwassen gasten kwamen logeren, was er genoeg leef- en slaapruimte. De technische staat en inrichting van de boot was netjes en compleet. Het ontbrak ons aan niets. Een weekje varen door Friesland vanuit Drachten bleek voor ons Limburgers een prima idee. Zeker voor herhaling vatbaar.


Willy en Manuel Janssen

Een mooie vaarvakantie om niet snel te vergeten

Van 14 t/m 20 juli door zuid Friesland gevaren met de PAV950 met 6 personen. Een heerlijke boot om mee te varen, die goed onderhouden is. Een doerak is basic, maar je mist niks. "Kamperen op het water" gevoel. Mooie slootjes om door te varen in Princenhof en Alde Faenen. En leuke stadjes/dorpjes bezocht. Oa Sneek, Joure en Grou. Overnachten bij de Marrekritte is fantastisch. De vogels met hun geluiden om je heen. Wat is Nederland dan mooi. In onze vaarweek was het ook nog fantastisch zonnig weer en een gezellige drukte op het water. En Gerard is een goede gastheer.


Familie van Dooijewaard

Zeker voor herhaling vatbaar

Wij hebben 3 weken geleden een Doerak gehuurd bij Naut watersport en mede door de goede begeleiding en uitleg een fantastische vaarervaring opgedaan. Ruimte genoeg voor een gezin aan boord en van alle gemakken voorzien. Combinatie van de prachtig verzorgde boot en het mooie weer hebben er aan bijgedragen dat wij een onvergetelijke vaarvakantie hebben gehad.


Familie den Hout

Maximaal genieten

We komen net terug van een fantastische week vakantie op De Goede Hoop (Doerak 950 AK). De boot is zeer goed onderhouden en de heer Koedijk laat je met een goed gevoel weggaan om maximaal te kunnen genieten. Echt super!


Famillie Dekkers

Super vakantie met de Doerak

Wat doe je als de één graag naar Afrika gaat en de ander liever wandelt in de Schotse Hooglanden? Dan ga je varen in Friesland! Niet gehinderd door enige ervaring gingen we op zoek naar een aanbieder van motorboten. Al snel werd duidelijk dat de Doerak overal aanbevolen wordt als een uitstekende boot voor beginners. Naut Watersport sprong er uit door de persoonlijke benadering; met name de aangeboden proefvaart was heel aantrekkelijk. Gewapend met het cursusboek Vaarbewijs I en II en kaarten van Friesland meldden we ons in juni bij de boot. Na de afvaart, die de eigenaar gelukkig nog deed, werden we meteen aan het roer gezet. Allebei moesten we leren keren en al doende kregen we gevoel voor de boot. Onderweg hebben we ook nog geoefend met aanmeren, boten passeren, bruggen nemen en boeien volgen. Toen iedereen tevreden was, zijn we geëindigd bij het terras van Paviljoen de Leyen, waar de eigenaar afscheid van ons nam. De verdere reis heeft ons in 2 weken langs Dokkum, Leeuwarden, Akkrum, Sneekermeer, Sneek, Bolsward, Workum, Heeg, Heegermeer, Slotermeer, Lemmer, Tjeukemeer, Joure, Grou en als laatste door Nationaal Park de Alde Feanen weer terug naar Drachten gevoerd. Mede dankzij de uitstekende instructie op de eerste dag hebben we met veel plezier kunnen varen en hebben op een goede manier alle handelingen kunnen verrichten. Elke dag hebben we 3 tot 5 uur gevaren. Naast het varen bleef er genoeg tijd over om de mooie en interessante dorpen te bekijken. De Doerak Casandra is een mooie, goed onderhouden boot. Slapen ging uitstekend en is ook voor lange mensen (Jan-Willem is ruim 2 meter) goed te doen. Na de heerlijke twee weken is het voor ons geen compromis meer, maar een doel op zich: volgend jaar weer!


Anka en Jan-Willem

Vakkennis en liefde voor boten

Wij huurden deze zomer de Doerak 9.50 "Doerak" met bijboot van Gerard Koedijk en zijn vrouw. Aanrader! Zij onderhouden deze schepen met liefde en vakkennis. Zo wordt bij iedere nieuwe verhuur zelfs een doekje door het motorruim gehaald, omdat zij gewoon zo in elkaar zitten. Deze mentaliteit spreekt ons zeer aan. De boot was ideaal voor een gezinsvakantie in Friesland. Het is maar 1,5 uur varen naar Grou, dus alles is dichterbij dan je denkt.


Doerak 780 AK 'Casandra' in Drachten

Afgelopen 2 weken de Doerak 780 AK 'Casandra' gehuurd. Prachtige boot. Genoten van het mooie Fryslân! Wat een geweldige weken hebben wij gehad. Het was veel te snel voorbij. Een echte aanrader. Ervaring of géén ervaring? Gaan met die banaan en huur een boot bij Naut Watersport! Gerard Koedijk: Bedankt voor alle goede zorgen en wie weet tot de volgende keer.


E en C van Dalen

Met onze dochters op de Doerak 950 Paviljoen

Vorige week hebben we de Doerak PAV 950 gehuurd, we hebben een zeer leuke week gehad ook omdat het weer erg goed was. de verhuurder Gerard Koedijk en zijn vrouw zijn zeer gastvrij, je kunt er alles aan vragen om je vakantie zo goed mogelijk te laten verlopen. Ik ben zelf op de hoogte wat betreft het varen met alle soorten schepen, maar mijn mening over het varen met een doerak is zeer positief. de Doerak is uitgerust met een boegschroef, maar die hebben we niet gebruikt. Wij zijn van uit Drachten richting Sneek gevaren en via Grou naar leeuwarden, de omgeving in Friesland de dorpjes en steden en de gastvrijheid zullen wij niet vergeten. Wij waren met twee volwassenen en onze dochter van 14 jaar.zo kijken we terug op een hele leuke vakantie. Fam. koedijk bedankt en zeker tot een volgende keer.


Fam. v/d Straate

Onervaren oldtimers

We hebben afgelopen week als onervaren oldtimers een boot gehuurd. De begeleiding was rustgevend en de back-up ook. We hebben het prima naar ons zin gehad.


groetjes Ineke en Ank

Geweldige ervaring

Afgelopen week hebben we de Doerak 950 PAV gehuurd en hebben we met zonnig weer door het mooie Friesland gevaren.
Het was een geweldige ervaring, ook was het nog niet zo druk op het water. Absoluut voor herhaling vatbaar. Alles was aanwezig aan boord zodat we hier heerlijk konden vertoeven.
Voor onze huwelijksreis was het zeer romantisch. De eigenaren zijn geweldige mensen.
Er kwam een goede uitleg en er werd een tijdje met ons meegevaren zodat we relaxter op het water konden varen. Dit was erg prettig gezien het feit dat we nog nooit eerder met zo'n grote boot hadden gevaren.

Enorm bedankt en absoluut een aanrader voor toekomstige vaarders.

Met hartelijke groet
De genieters

Boot gehuurd Naut-watersport

Wij hebben 3 weken geleden een week op de Doerak 950 doorgebracht.(2 volwassenen en 2 kids van 15).
Wat hebben wij een super week gehad. Mede mogelijk gemaakt door de heer Koedijk. Wat een aardige man. Duidelijke uitleg en hij heeft ons een mooie route aanbevolen.
Zeker met behulp van de boegschroef kan je bijzonder gemakkelijk manoeuvreren. Ook is het een boot die zuinig is met brandstof.
Ik kan niet meer zeggen dan dat alles super was. Als alles meezit ziet hij ons volgend jaar weer en dan waarschijnlijk voor 2 weken.

Met hartelijke groet
Ronny,Diana,Bjorn en Kevin.Zutphen

Doerak huren in Drachten

De afgelopen zomer hebben wij twee weken (precies de weken met fantastisch weer) op de Doerak 950 pav doorgebracht.
Het was een groot feest! Niet alleen wegens het weer! We hadden alle ruimte op deze grote boot. En het vaart vele malen makkelijker dan een kleine boot.
Zeker met behulp van de boegschroef kan je bijzonder gemakkelijk manoeuvreren. Ook is het een boot die zuinig is met brandstof.
We zijn van Lemmer tot voorbij Groningen geweest en werkelijk een fantastische vakantie gehad! Aan alles kan je merken dat Gerard Koedijk met grote liefde de boot bijzonder goed onderhoud en ook zijn service is geweldig.

Ik kan iedereen zo'n geweldige boot voor de vakantie of een lang weekend van harte aanbevelen! Wij komen zeker terug!

Met hartelijke groet
Fiora van den Bosch

Doerak huren in Drachten

Wij komen zojuist terug uit Friesland waar wij de Doerak 950 Paviljoen voor 1 week mee mochten nemen.
De opvang door de familie Koedijk was erg hartelijk. Wij kregen een uitgebreide uitleg mee, met tips en trucs.
Toen op naar de boot. Het is een erg mooi en ruime boot. Je ziet meteen dat er veel liefde in gestopt wordt. Wij waren met 4 volwassenen en 2 kinderen op de boot en tot onze verbazing liepen we elkaar niet zo in de weg als wij hadden verwacht. Het werkt prima, en dat komt ook door de vele handige opbergplekken.
Het is raar om een boot op te stappen die niet van jou is en daar 1 week mee weg te gaan/mogen. Na deze week hebben we allemaal moeite om van deze boot af te gaan. Het is en was een varend huis wat ons allemaal (en ook de kinderen) prima beviel.
Nu hadden wij niet eens het beste weer, dus het kan alleen nog maar beter!

De hartelijkheid, de boot, en de Friese meren bevielen ons uitstekend! Wij kunnen dit zeer aanraden en willen eigenlijk nu al weer terug!

fam. Strik.

Boot huren in Drachten

Vorige week hebben we de 950 PAV gehuurd. Het is een fantastisch leuke ervaring geweest, naast het heerlijke weer, de mooie Friese natuur en parken waar je overal kunt aanleggen, was deze boot hetgeen wat de vakantie uniek maakte. De boot is mooi afgewerkt, van alle benodigdheden voorzien. We waren met 4 volwassenen en 1 baby en daarvoor was voldoende ruimte. Extra dankbaar waren we dat Gerard het eerste half uur heeft meegevaren om ons de kneepjes van de boot te leren kennen (bijv. keren in nauw water), wat ons de rest van de week geholpen heeft. Een ervaring nogmaals te herhalen.

Gerwin, Marieke, Evi, Bas en Marion, Eindhoven .

Eerste keer

We hebben dit jaar voor het eerst een boot gehuurd en het is ons supergoed bevallen! Na een goede instructie zijn we op weg gegaan met de Doerak 780 AK. Wat een fijne boot, zelfs de eerste keer wachten voor een dichte brug en aanleggen was geen probleem. Op de boot is alles aanwezig, van aardappelschilmes tot borrelglas, en voor als het koud is een kachel. Wat geeft varen een gevoel van vrijheid, varen van plaats naar plaats of aanleggen in de vrije natuur. We waren vergeten hoe mooi Friesland is. Deze vakantie is zeker, en niet in de laatste plaats voor de kinderen, voor herhaling vatbaar. Het was SUPER!!

Familie van Helden.

Geweldige ervaring

Vroeger heb ik veel gevaren. Mijn ouders hadden een boot en de Friese meren waren vaak doelwit van de vakanties. Heerlijk... Totdat ik ging puberen en ik echt niet meer mee wilde. Nu, jaren later, heb ikzelf twee kinderen en wilde hun en mijn partner ook laten genieten van een vakantie op het water. Internet is ideaal om een geschikte boot te zoeken en te vinden. De Doerak met de originele naam Doerak is het geworden. Bijna tien meter aan vaarplezier mochten we meenemen. We kregen een goede instructie, want fietsen verleer je niet, maar varen wel. Mijn kinderen zijn van de generatie laptop en er heeft een kleine strijd gewoed of de laptop(s) wel of niet mee mochten. Zij vonden van wel, wij vonden van niet. Wij zijn sterker en groter, dus wij hebben gewonnen. Na enige afkickverschijnselen, bleek het leven aan boord ook zonder computerspelletjes erg gezellig te zijn. De ruime \' woonkamer\' gaf genoeg leefruimte om \'s avonds spelletjes te spelen. TV? Niet gemist! De Doerak is een compleet uitgeruste boot; we hebben nooit mis gegrepen. Alleen dekbedden, kleren en toiletartikelen hoefden we mee te nemen. En, we zijn Hollanders, aardappels en koffie. Koken op een drie pits fornuis, bijna kokend water uit de boiler, koelkast met vriesvak en een splinternieuw toilet; de Doerak is met recht een varende camper. Ook voor een beginnende binnenschipper is de Doerak goed hanteerbaar. Eerlijk is eerlijk, we hebben de sluizen dit keer vermeden, maar het schip ligt stabiel en is goed te sturen en gemakkelijk aan te meren. We hebben een super week gehad: volgend jaar... twee weken? Zou maar zo kunnen!

Familie Huizinga.

Het kan en is gelukt!

De eerste 2 weken van augustus 2011, hebben we door Friesland gevaren met de Doerak. Zonder enige vaarervaring, maar met een super goede uitleg en een geweldige instructie van de familie Koedijk zijn we wezen proefvaren en dat ging echt helemaal fantastisch. Mijn man had een dubbele taak aan boord, hij was kapitein en matroos. Omdat ik een lichamelijke beperking heb en niet snel over het dek en de wal heen en weer kan springen, kwam het meeste werk bij mijn man terecht. Goed leren draaien en aanleggen met de boot is dan wel een vereiste, waar we ook flink mee geoefend hebben en ik daardoor ook m'n (kleine)steentje bij kon dragen. Voor gehandicapten zijn er overigens in heel veel jachthavens en ook bij de meeste havenmeesters bekend waar je een speciaal ligplaatsje kunt bemachtigen. Zeker de moeite waard om dit even te vragen. Het scheelt enorm met aanleggen en het in- en uitstappen gaat dan heel vloeiend en is op gelijke hoogte van de schip. We hebben flink door Friesland gevaren, het was fenominaal. Soms voor 1 nachtje in een van de prachtige plaastjes aangelegd, maar ook vaak 2 nachten op een mooie plek doorgebracht.
Het gevoel van "niets moet alles mag" is naar mijn idee het beste omschreven voor deze vakantie. Maar wat nog belangrijker is: HET KAN EN IS GELUKT!!!

Henk en Henny van Zuidland

De Doerak heeft ons heeft ons hart gestolen! 

Dit is het 3de jaar dat we een boot huren, dit keer bij Naut Watersport. Na een autorit van 2 uur kwamen we aan bij de Doerak 950, onze boot voor 14 dagen.
De eigenaar was er al. Na alles ingepakt te hebben ging hij mee met vouwfiets om de laatste instructies te geven over boot en bijboot. Bij het eerste dorp is hij afgestapt en zijn we verder gevaren naar Westergeest waar we hebben overnacht.
De Doerak is een erg fijne boot, veel ruimte, we konden als 2 volwassenen overdwars slapen voor in de boot. Onze 2 jongens, pubers, sliepen in de achterkajuit. De vaareigenschappen zijn prima. Het is  erg fijn om 2 weken te gaan, zo kun je heel Friesland doorkomen. In totaal dikke 200 km gevaren. Woensdags zijn we via Harlingen naar Kimswert gevaren waar dorpsgenoten van ons op vakantie waren. Deze vaarroute is niet geschikt voor mensen zonder vaarervaring. De bruggen zijn zo laag dat de kap en de davids met bijboot van de Doerak af moesten. Ook is het daar erg smal. Vooral in Witmarsum is het smal, je moet daar geen boten tegenkomen want dan moet je achteruit. Vanaf Dokkum herkende wij het weer hier waren we eerder geweest. In Workum is een goede jachthaven, wat die dag ons doel was. Het was er druk en er was nog 1 smalle plek vrij van 3.25. Met de Doerak ging dat net.
De volgende dag kregen we familie op bezoek, en met hun hebben we op de meren rondgevaren. Ze vonden de Doerak prachtig!
De volgende dag het Hegemeer over. Het waaide windkracht 6, en dit was te merken! De kopjes vlogen van tafel. Het weer was niet altijd goed en 's avonds begon het te regenen. We zijn zelfs de volgende dag aan de kant gebleven omdat het de hele dag regende en waaide. Maar ook al regent het, op de Doerak is het gezellig en met spelletjes en een laptop kom je een heel eind. En de kachel werkt prima!
Daarna begon het mooie weer en dat is genieten. Op het Tjeukemeer 2 dagen op een eiland gebleven. Rust, ruimte, prachtige uitzichten met zonsondergangen. De bijboot ging uit en de heren hebben heerlijk gevist. 's Avonds ging de BBQ aan en met een kampvuurtje was het compleet.
De volgende dag weer richting Grou gevaren na een nachtje slapen op naar Drachten. De 14 dagen waren alweer om. We hebben op en top genoten. Niet 1 keer heeft de Doerak ons in de steek gelaten. Het is een perfecte boot voor grotere gezinnen of meerdere volwassenen. De Doerak heeft ons heeft ons hart gestolen! 

Familie Bergervoet

Van watersportcriticus naar liefhebber!

Beste familie koedijk,

We hebben een fantastische vaarvakantie gehad met de Almar. Mijn vrouw is van watersportcriticus omgeslagen naar liefhebber. De Doerak is een super handzame boot, je kunt hem zowat alleen varen. Geen enkele technische storing gehad. We hebben genoten van de Friese meren, en ook onze dochter van 10 vond het prachtig. We hebben vele plekken in de wereld gezien, maar het varen in friesland staat nu met stip bovenaan.

Groeten,
Familie Zwaan , Apeldoorn

Onthaasten in niet al te best weer!

Alsnog bedankt voor de geweldige vakantie die we met de Doerak hebben mogen beleven.
Wat een fijn schip. Alles er op en er aan en geweldige vaareigenschappen. Het weer was soms niet al te best maar we hebben ons prima vermaakt. Als je met een rustige snelheid vaart zie je een hoop dingen die je normaal niet ziet. Deze rust doet je goed. We hebben dan ook geweldig genoten.
De Doerak is een schip waar je voor terug komt eveneens de service die jullie bieden.
We hopen dan ook dat we dit waar kunnen maken.
Nogmaals bedankt en hopelijk tot ziens.
 
Marian en Henny Osterloh

Varen in het voorjaar!

Fam. Koedijk, hier nog even een berichtje naar aanleiding van onze meivakantie op jullie boot de Doerak. Fijn dat jullie even de moeite namen om een stukje met ons mee te varen, om even te voelen hoe je de boot het beste onder controle had. Het weer was super. Friesland is helemaal gericht op de watersport, overal aanlegsteigers, eilandjes waar je kan overnachten, leuke jachthaventjes om even bij te tanken, of heerlijk te winkelen. Een fijne boot met alles er op en er aan, echt voor herhaling vatbaar, en een aanrader voor elke natuurliefhebber. Hartelijke groeten van cor en jannie en de kinderen

De hereniging met de Doerak 950 Paviljoen

20 April 2011 en vol verwachting reden wij naar "onze oude liefde\" die wij na 2 jaar weer mochten ontmoeten! Paviljoen, opnieuw heb je ons niet teleurgesteld! In 1 sec waren we weer verliefd! Genoten hebben we samen met jou van het water, van de zon, van de dag die aanbrak en van het heerlijke gepruttel van de motor die ons overal naar toe bracht. We waren uren stil, genietend van de natuur en de vrijheid.
Het was ook weer erg leuk je eigenaren te zien, of het een oude vriendschap was die herleefde.
We missen je nog elke dag en we komen zeker weer, want een vakantie met jou is zó geweldig fijn en hoop dat er velen zijn die net zo als wij mogen genieten van jou! Oprecht zeg ik hierbij...DANK! Het was weer super de puper! Lieve Gerard en Aukje,dikke pluim voor jullie floot!
Tot snel!


Marike en Ad plus opnieuw Fam uit Harlingen!

Unieke vaarvakantie in Friesland!

We hebben twee heerlijke weken op het Friese water gehad met de Doerak 950 AK. Naast het fantastische weer en de Fries gastvrijheid, hebben wij enorm genoten van de mogelijkheden die deze boot biedt. We kunnen achteraf stellen dat de boot ons op geen enkel vlak in de steek heeft gelaten. Van de passerende watersporters hebben we veel complimenten ontvangen over de boot, of liever gezegd schip. Het is een schoonheid. Veel luxe voor een ogenschijnlijk Spartaans schip. De familie Koedijk heeft de boot met veel liefde opgeknapt en dat is aan alles te merken. Vooral de mogelijkheid om te douchen op het zwemplateau is een verademing. Al met al een echte aanrader voor elke watersporter die dol is op de Friese meren. Wij zijn verkocht en komen als huurder zeker terug.

Fam. de Vries, Leiderdorp

Liefde op het eerste gezicht!

8 Aug. 2009.Onze eerste ontmoeting met de Doerak Paviljoen 950.Liefde op het eerste gezicht en ze heeft ons ook niet terleurgesteld.Super boot,heerlijk ruim, schoon, knap en als een warm bad op het koele water.Elke dag was er eentje om van te genieten en het ging ons allemaal te snel om weer afscheid te moeten nemen.De Paviljoen blijft in onze herrinnering en wij komen zeker bij de eigenaren terug,die met hun hart de boot aan ons toe vertrouwden, waar vele uurtjes liefde in gestoken is wat niet alleen zichtbaar maar ook voelbaar is.Mensen die netzo veel plezier hebben aan ons plezier. Sportief en warm. Doerak, we missen je nu al en als jij t leuk vind komen we volgend jaar zeker terug om weer heel veel uurtjes vaarplezier te mogen beleven!!!Was het al maar weer zover!

Ad, Marike, Mathijs, Daantje, en fam in Harlingen!

Veel comfort, ruimte en heerlijke slaapplaatsen!

Het is alweer even geleden dat we heerlijk over de friese meren konden varen met de doerak paviljoen 950!! Een superboot van super lieve en dolenthousiaste mensen! De boot biedt alles wat je nodig hebt, veel comfort, ruimte, heerlijk slaapplaatsen. Alles is superschoon en netjes verzorgd. De rust heeft ons zeer goed gedaan. We komen vast nog een keertje terug! Groetjes en nogmaals bedankt.

Ad en Elly Adriaansen uit Zundert, Noord-Brabant

Goede service!

De boot (doerak 780 AK) is een schoonheid om te zien. Alles was aanwezig. Onderweg hebben we 1 keer pech gehad, maar de eigenaar was zo snel mogelijk gekomen en het probleem was verholpen. Goede service! Het was fantastisch om een week op de boot te mogen verblijven. Hartelijk dank!

Job en Marga.

Weinig vaarervaring!

Wij hebben een heerlijke week gehad op de Doerak 780 AK. De eigenaar heeft uitgebreid de tijd genomen om ons met de boot wegwijs te maken. We hadden aangegeven dat we weinig vaarervaring hadden, maar toch heeft de familie Koedijk ons alle vertrouwen gegeven. En het is ons heel goed bevallen. Alles is aanwezig op de boot en zelfs voor een extra matras werd gezorgd. We hebben echt een heerlijke vakantie gehad en kijken er met plezier op terug.

Ronald, Mariska, Amber, Tycho en Meike.