Geen ervaring? en heeft u een vaarbewijs nodig?


Vaak aan de kant staan en je afvragen zou ik dat ook kunnen? is een vaarvakantie iets voor ons?  Dit zijn de vragen die ons regelmatig worden gesteld. Voor al onze schepen is  geen vaarbewijs vereist en iedereen kan het  leren, maar laten we eerlijk zijn het is natuurlijk geen fietsvakantie. Het trotseren van de wind is dan gewoon een kwestie van je verstand op nul zetten, doorzetten en we komen er wel. Dit ligt bij het varen van een boot net iets anders, hierbij speelt de factor wind  zeker een grote rol. Het verschil is hoe maak ik gebruik van de wind en hoe kan ik hierop het beste anticiperen (voor velen blijkt na een eerste vaarvakantie juist de factor wind een van de mooiste uitdaging te zijn geweest).

Wat  wij het belangrijkste vinden is  dat u voor afvaart voldoende zelfvertrouwen heeft om deze uitdaging aan te gaan.  Hoe kunnen wij u daarbij helpen:

Gratis proefvaart (bij boeking)

Variant I   op de vertrekdag

Op uw vertrekdag krijgt u een instructie van ongeveer 1 uur. Wij varen richting Opende, dit is een gedeelte van de lits- Lauwersmeer  route . Een route die juist voor de wat minder ervaren watersporter uitermate geschikt is voor de start van een vaarvakantie. In het eerste gedeelte van deze route liggen namelijk alle disciplines die nodig zijn voor de basis van het  besturen van een motorschip.

Voorwaarden
- bij boeking  van minimaal een weekend is de proefvaart gratis.

Variant II   voor de vertrekdag

Meest verkozen proefvaart. In het voor- en najaar is het rustig op het water zodat u ruim de mogelijkheid heeft om te oefenen. De drukste periode op het water is van half juli tot half augustus. Veel van onze beginnende huurders vinden het vooral fijn om  geruime tijd van te voren al te oefenen. Je weet dan wat je kunt verwachten en dat maakt de voorbereiding en het toeleven naar de vaarvakantie een stuk aangenamer.
Proefvaart is vergelijkbaar met die van variant I  onder dezelfde voorwaarden.
Vermeld bij uw reservering deze optie dan nemen wij contact met u op voor een datum. 

 

Proefvaart (zonder boeking)

Het is geen enkel probleem  om  zonder boeking bij ons een proefvaart te boeken.  Alleen brengen wij hiervoor wel kosten in rekening.  Intresse?  Bel  0512- 531249  of mail info@naut-watersport.nl voor meer informatie.